KeiiNO Familiekonsert

5.desember

Keiino

Når Corona-situasjonen setter turnèplaner og festivaljobber på vent kan artister velge å sitte og vente på neste spillejobb, eller ta saken i egne hender og arrangere alternative arrangementer. De regjerende publikumsvinnerne av Eurovision Song Contest, KEiiNO, har gjort det siste, og drar i begynnelsen av desember på en mini-vinterturné tilpasset hele familien.

Kombinasjonen av dansbar pop, nordiske melodilinjer og samisk joik trollbandt verden under Eurovision Song Contest i mai 2019, og KEiiNO har på litt over et år blitt en global suksess. «Spirit in the Sky» var på hitlistene i flere Europeiske land, nådde #2 på Spotifys globale Viral-chart, vant fire Scandipop-awards og ble av pop-bloggen Popjustice rangert som den tredje beste singlen i 2019.

I Norge har KEiiNO toppet VG-lista og blitt streamet til dobbelt platina. De ble nominert til Spellemannsprisen for årets låt. og vant to priser under Sami Music Awards.

KEiiNO har turnert over hele Norge, spilt for fulle hus i Europa og Australia og spilte inn tre musikkvideoer. KEiiNO er til nå strømmet over 50 millioner ganger, og har 450.000 månedlige lyttere fra hele verden.

KEiiNO har bidratt til å øke oppmerksomheten rundt samisk kultur, og ble etter suksessen i Eurovision 2019 utnevnt som ambassadører for FNs år for urfolksspråk. En av KEiiNOs grunnverdier er aksept for å være annerledes, og budskapet om likeverdighet og anerkjennelse formidles i tekstene. Bandet har også nylig gitt ut en cover av klassikeren «I Wanna Dance With Somebody», som er den Globale Pride-låten i 2020.

KEiiNO gir ut en religionsnøytral julesingel 6. november.

Ole Olsen, lørdag 5.desember kl 17:00.

Billett https://checkout.ebillett.no/158/events/23101/purchase