Italiensk uke 18.-22. september

Opplev fantastisk stemning på kulturhuset når Italiensk uke inntar byen!

Italiensk uke er et festivaluke hvis mål er å formidle italiensk kultur i Hammerfest.  Det hele startet med et ønske om å utvikle samarbeid mellom næring- og kulturlivet: for Eni Norge er kvalitet , kultur og kunst viktige verdier i samfunnet, Hammerfest Kulturskole er en lokal kulturinstitusjon med en stab som formidler kunst og kultur til hele byen, både som utøvende musikere og pedagoger, Arktisk Kultursenter –byens storstue- gir flotte rammer til store opplevelser. Stikkord som kulturby, italiensk kultur, inspirasjon,  opera, klassisk musikk, mat og vin ble luftet – og det var starten for Italiensk uke!

I år kan man nyte klassiske perler og  italienske schlagere à la Orchestra di Casa i gratis Lunsjkonserter,  uforglemmelige operaarier i Operakonserten og italiensk filmmusikk framført av byens store og små musikanter fra Hammerfest Musikkforening og Hammerfest Kulturskole i en sjarmerende konsert i Frityren. Alle konserter er på Arktisk Kultursenter. Lunsjkonserter og Cinema Paradiso-konserten passer godt hele familien. Operakonserten  varer en time passer også godt for ungt publikum fra 9 år.

 

2018 IU FLYER_1754x1239.jpg

 

Sopran Mariann Fjeld-Solberg og tenor Kjetil Støa som gjester Hammerfest under Italiensk uke. Begge solister er eksperter på italiensk operalitteratur og sammen med baryton Antti Nissilä og pianist Bendik Båtstrand på scenen kan vi forvente en aften med stjernestøv og store følelser!  

Sopran Mariann Fjeld-Solberg har sunget ved Den Norske Opera & Ballet i roller som Puccinic Mimì i La Boheme, Pamina i Tryllefløyten og Susanna i Figaros bryllup. I 2017 sang hun tittelrollen i Madama Butterfly ved Malmö Opera. Hun har sunget på operascener ved Bergen Nasjonalopera, Folkoperan Stockholm, Savonlinna Operafestival i Finland og Ringsakeroperaen og er også etterspurt konsertsanger med opptreden rundt i Europa.

Tenor Kjetil Støas repertoar omfatter mange legendariske roller: Rudolfo i La Bohème, Pinkerton i Madama Butterfly, Alfredo i La Traviata, Tito i Clemenza di Tito og Don Ottavio i Don Giovanni. På den Norske Opera og Ballet har han synget bland annet Zinovij Aizmailov i Lady Machbeth från Mtsensk, Monostos i Tryllefløyten og Messagero i Aida. Han har sunget som solist i Norrlandsoperaen, Oscarsborgsoperaen, Oslo Operafestival, Ringsåkeroperaen og turnert med Riksteaterns turnéproduksjon Absolutt Opera. 

 

Program: 

Tirsdag 18.september, kl 11:30    Lunsjkonsert, gratis

Onsdag 19.september, kl 19:00    Italiensk Operaaften, billetter finner du HER

Torsdag 20.september, kl 11:30   Lunsjkonsert, gratis

Lørdag 22.september, kl 17:00     Cinema Paradiso, billetter finner du HER

 

For informasjon om hvert enkelt arrangement, se Arktisk Kultursenter sin FACEBOOK side.

Vi håper at du vil oppleve italienske stemningen og festivaluken sammen med oss!

Velkommen skal du være!